exterior dusk exterior view fitness center gym interior second level
  • exterior dusk
  • exterior view
  • fitness center
  • gym
  • interior second level

Walla Walla Community College Student Recreation Center

As the student body at Walla Walla Community College continues to grow, so does the need for student amenities. This analysis of a new Student Recreation Center was completed with one main focus - overtly display student life, wellness and vitality.

The Recreation Center is planned to do much more than house weight machines and aerobic classes - it is meant to become a catalyst for how architecture contributes to the student experience. Dynamic, less formal architecture highly respondent to the existing campus offers a new platform for users to socialize, see others and be seen.

Vibrant functions are distributed between two floors with opportunities for students to spill outside - energizing both interior and exterior “rooms”. The dance/yoga studio and basketball court invigorate the first floor, while weights and cross-fit areas hover above on the second floor.

Conceptual design for the project is still under consideration by Walla Walla Community College.