ALSC Architects Gonzaga University Center Night SouthWest ALSC Architects Gonzaga University Center NE Corner ALSC Architects Gonzaga University Center Dakota Street ALSC Architects Gonzaga University Center NorthWest Entry ALSC Architects Gonzaga University Center From Mulligan Field ALSC Architects Gonzaga University Center Aerial from East ALSC Architects Gonzaga University Center ALSC Architects Gonzaga University Center Atrium ALSC Architects Gonzaga University Center BioWall ALSC Architects Gonzaga University Center Atrium2 ALSC Architects Gonzaga University Center Multipurpose ALSC Architects Gonzaga University Center Ministry
  • ALSC Architects Gonzaga University Center Night SouthWest
  • ALSC Architects Gonzaga University Center NE Corner
  • ALSC Architects Gonzaga University Center Dakota Street
  • ALSC Architects Gonzaga University Center NorthWest Entry
  • ALSC Architects Gonzaga University Center From Mulligan Field
  • ALSC Architects Gonzaga University Center Aerial from East
  • ALSC Architects Gonzaga University Center
  • ALSC Architects Gonzaga University Center Atrium
  • ALSC Architects Gonzaga University Center BioWall
  • ALSC Architects Gonzaga University Center Atrium2
  • ALSC Architects Gonzaga University Center Multipurpose
  • ALSC Architects Gonzaga University Center Ministry

Design-Build Competition, Gonzaga University

The ALSC | MHTN team pursued a design-build competition for Gonzaga University’s new University Center.

The project was designed to replace the former COG Dining Hall (Student Union). The 160,000 square foot facility includes three levels above grade and a daylight basement. An atrium adjacent to central campus quad features displays of Gonzaga traditions, history and achievements.

Sustainable features include vegetated roofs and Greenhouses for growing herbs and vegetables for dining consumption.

Exterior massing and the use of brick and glass elements are composed in response to overall campus character, adjacent uses, solar exposure and potential shadows of neighboring buildings.

While the ALSC | MHTN team was not ultimately selected, this project demonstrates the collaborative effort between our two firms and the creative design that was developed in response to the client’s program requirements.